Geschiedenis

Magifa is als onderneming gezegend met een lange traditie. Het bedrijf werd net na de Tweede Wereldoorlog, in 1946 om precies te zijn, opgericht door twee technisch goed onderlegde dienstkameraden. Magifa kende in de daaropvolgende decennia een gestage groei en werkte zich op tot een gewaardeerde onderneming die vooral opviel door haar betrouwbaarheid en technische expertise. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw kwam Rinke Koehoorn bij het bedrijf werken. Magifa groeide al snel uit tot een voorname leverancier van allerhande machineonderdelen. Landelijke en internationale naamsbekendheid vielen de onderneming ten deel.

Onze manier van werken

Magifa heeft een speciale manier van werken die vooral gericht is op het toepassen van uiteenlopende, specialistische disciplines. Veel van onze machines werken met spiegels en licht. Daarom is reinheid erg belangrijk. Bepaalde stoffen gebruiken we nooit omdat de opwarming ervan kan leiden tot gasvorming. Het gas komt dan op de spiegels, waardoor de bewerkte onderdelen vertroebelen. Omdat wij er altijd naar streven om onderdelen in de meest optimale staat af te leveren, zijn krasjes of vuiltjes uit den boze. Magifa staat voor topkwaliteit en wil dit principe in al haar producten uitdragen.

Onze kernwaarden

Ervaring

Kleine tot middelgrote series van uiteenlopende producten

Productie op hoog niveau

Productie complexe onderdelen van exotische materialen

Technisch onderbouwd

Het produceren van onderdelen op basis van toegeleverde Solids of Cad tekeningen

Gecertificeerd

ISO 9001 gecertificeerd

Kwaliteitsnormen

De dienstverlening van Magifa Zaanstad is vooral gericht op het afleveren van middelgrote en kleinere klussen. We richten ons met name op precisiewerk. Om te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden werkt Magifa met goed geschoold en gekwalificeerd personeel. Ons bedrijf is ISO9001-gecertificeerd en voldoet dus ruimschoots aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Wij maken duidelijke afspraken , doen wat we zeggen en kunnen dit ook onderbouwen. Magifa streeft naar langdurige en duurzame relaties. U herkent dit aan onze open en eerlijke houding. Door constante training  en de inzet van de juiste machines en middelen, zijn wij in staat om flexibel en accuraat in te springen op al uw wensen.

Magifa werkt samen met BMF

Vanaf 2007 was het bedrijf in al zijn facetten officieel van Rinke Koehoorn en is de naam veranderd naar Magifa Zaanstad B.V. Hij is nog steeds directeur en eigenaar van Magifa. Het daaropvolgende jaar werd ook Rinke’s zoon Ilja Koehoorn betrokken bij het bedrijf. Hij leidde in 2016 de overname van de Beverwijkse Machine Fabriek BV (BMF). Tegenwoordig zijn er ruim veertig mensen werkzaam bij de twee goedlopende en gespecialiseerde bedrijven. Magifa is hard op weg om één van de grotere familiebedrijven van Nederland te worden in de veeleisende sector van metaalbewerking.

 

Meer informatie over Magifa Zaanstad? Bekijk online onze digitale brochure.

bekijk onze brochure